duminică, 22 martie 2015

Iezii



      Prima a fatat Rosa, la scurt timp dupa Matilda. Eu eram in drum spre Oradea cand m-a sunat Edi sa-mi spuna ca avem doi tapi: aveau coada lata asemeni cu a lui Iuri. Dupa ceva timp s-au dovedit a fi fetite, si Edi a aflat ca trebuie sa te uiti sub coada si nu la coada, pentru a identifica sexul unui animal :)))




      Urmatorele insa au fatat doar baieti, trei la numar, cucuieti :).  Ultimul are doar 4 zile, insa creste intr-o zi cat altii intr-o saptamana: e cel mai mancacios.





      Sambata a fost tare cald si frumos asa ca am scos toate animalutele la soare. Nu pot descrie ce veselie si zburdalnicie a fost pe cei mici. Au alergat, s-au catarat, au facut tumbe, s-au urcat pe spinarea caprelor, s-au dat cap in cap, au cazut, s-au ridicat si iar au alergat. 



      Corbu a intrat si el in joc si au facut impreuna cateva ture in jurul ieslei, insa el a obosit mai devreme si a preferat sa motaie sub stricta supraveghere a Matildei.




     Cand au simtit ca le este foame, iezii s-au mufat rapid la pulpele caprelor-mame, si-au facut plinul si au trecut din nou la harjoana.



Pana acum nu am inteles  sursa  proverbului: capra sare masa, iada sare casa. 
Sa stiti ca asa este, intocmai!!!


14 comentarii:

  1. Doamne, ce iezi frumosi aveti !!! Sa va traiasca !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de dragalasi sunt. Si vitelusul e minunat.
    Spor la treburi si in tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Si noua ni`s asa de dragi ca am sta toata ziua sa ne uitam cum zburda :)))

      Ștergere
  3. Ce frumosi sunt! Parca au cizmulite in picioare, sunt mai inchisi la culoare decat in restul corpului. :) Corbu parca a capatat o fata de baietel ceva mai mare. :) Sa fiti sanatosi cu totii si sa aveti putere de munca la cat de gospodari sunteti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Daaaa, sunt maxim de haiosi :) sa-l vezi si pe cel mic cum incearca el sa sara, abia se tine pe picioare da` ii arde de zburdat.

      Ștergere
  4. Minunate toate animalutle dvs. parca imi vine sa intind mana prin ecran sa le mangai. Sa cresca asa cum scrie la carte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne ce frumosi sunt, sa va traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Să vă trăiască, sunt drăgălași foc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Multumim Simona! pe cat sunt de frumosi, pe atat de razagaiati :))

      Ștergere