miercuri, 28 mai 2014

Amestecate



      Timpul se comprima in ultima vreme. Suntem intr-o goana continua, nu terminam bine un lucru ca altul devine prioritar.

      Gradinile devin luxuriante, e verde peste tot iar buruienile au un ritm de crestere ce-l depaseste pe cel al culturilor; abia plivim, ca altele in urma lor cresc, parca bucuroase ca le-am facut loc. 



      Puii se zburatacesc si nu prea mai incap in cusca mobila, insa nici liberi nu pot ramane inca, pentru ca deja doi dintre ei au fost rapiti de pisica unei vecine. 



      Gimi s-a indragostit lulea de Rufi, ieri am inchis-o in atelier iar blegul de Gim a asteptat-o in fata usii in ploaie toata noaptea. Dimineata arata ca vai de el. Tici si-a gasit si ea un motan alb care o urmeaza peste tot spre disperarea maica-mii care se teme sa nu dea iama in pui. 
      Lui Buson i-au cazut dintii de lapte si ii cresc unii ascutiti  ca niste acusoare; roade tot ce prinde: papuci, stiuleti, cozi sau spinari de pisici.



      Iuri creste pe zi ce trece iar cornitele is din ce in ce mai semete si impertinente.


      Campurile isi schimba culorile de la o zi la alta, verdele crud al graului este inlocuit treptat de nuante mai inchise presarate pe alocuri cu pete sangerii, parcelele brune incep sa inverzeasca cu florile semete ale soarelui ori cu porumb, rapita a format pe alocuri pastai. 


Padurea contrasteaza cu galbenul vegetatiei de lunca. 


      Iar vremea e deja de vara: plec de la serviciu pe vreme insorita, la nici 10 km is nori grosi plumburii, iar pe masura ce ma apropii de sat ploua cu soare.Ne bucuram de ploaie, Stanita fiind in varf de deal avem mari probleme cu deficitul de apa. 






      E perioada frumoasa dar foarte aglomerata iar ziua e prea scurta pentru cate avem de facut: eu cu gradina, Edi cu animalutele si constructiile iar mama cu inaripatele. 



      Doar seara ne strangem la un pahar de bere rece, mai schimbam o vorba, mai admiram un apus, mai facem un plan sau redefinim prioritatile.


13 comentarii:

  1. Frumoasă postare. Și pozele sunt superbe. Faină și scriitura. :)
    Iacă suntem vecini de județ. Pe mine mă bate-un gînd să cumpăr niște teren pe la Mădârjac, pentru pastoral. Dacă vom reuși vreodată (avem pe cap la fel de multe și tare-i greu să lași ceva deoparte, vara), o să fim chiar vecini de comune. :) O seară liniștită și spor în toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Intr-adevar e o zona foarte buna pentru albinarit, si noi am achizitionat primii stupi de la un apicultor de la Vadu Vejei. Sa aveti si voi spor in tot ce va propuneti!

      Ștergere
  2. Treburile nu se termina niciodata, mereu apare ceva nou la orizont. Important e ce ati realizat la sfarsitul zilei :) Ultima poza e extraordinara !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Dani, mereu e cate ceva de facut. Multumim pentru vizita si aprecieri! :)

      Ștergere
  3. este ca berea de seara (cand oasele maraie a oboseala, pielea e vag lipicioasa de la transpiratie, muschii se revolta cand te asezi pe scaun, iar fruntea iti e destinsa a "am facut si aia, si aia, si aia") e cea mai gustoasa bere din lume?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua.
    O postare minunata cu niste poze superbe. Am trecut de perioada semanatului si plantatului si am intrat in cea de intretine si recoltare. Incep sa se vada primele roade dar si muntii de buruieni asa ca treaba este "intr-o veselie". E bine totusi ca va pastrati optimismul si buna dispozitie.
    O zi minunata si spor la treburi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Vasile! Trebuie sa pastram optimismul, altfel nu am reusi sa ne urnim la cata munca e in gospodarie. Avem o groaza de planuri pentru anul acesta, si asta ne mobilizeaza. Spor si tie in toate!

      Ștergere
  5. Frumoasa zona, o casuta amplasata asa intre dealuri... In gradina incep sa se arate roadele, chiar daca este obositor cred ca la sfarsitul zilei sunteti fericiti. Mult spor in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! Intr-adevar apar roadele in gradina. Este primul an in care am avut spanac cu frunze uriase si niste ridichi cat ouale de gaina; foarte bine ne-a prins sezonul ploios. Cand incepi sa vezi ca munca da rezultate, lucri cu mai mult entuziasm :)

      Ștergere
  6. Minunatii, minunatii de poze!...,si daca un pozar a putut face asa ceva, inseamna ca a stiut ce vrea si ca---parerea mea- a reusit. De bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ultima poza e superba!!!!
    Si eu ma simt neputincioasa in fata puhoiului de buruieni :))

    RăspundețiȘtergere