duminică, 11 mai 2014

Micro


      Trebuie sa recunosc ca ma fascineaza plantutele mici cu flori viu colorate. Descoperirea lor implica un efort suplimentar: trebuie sa prestezi plecaciuni sau inghenuncheri in fata lor pentru a le putea admira frumusetea. Pentru trecatorul grabit, stresat, ingandurat, ele nu exista. Doar in momentele de relaxare se lasa privite si admirate. Singurii care le vad adesea sunt copiii sub 80-90 cm. Poate lipsa grijilor, sau poate diferenta de “altitudine” face ca ele sa nu treaca neobservate de cei mici.

 






      Ce m-a facut atenta recent la aceste miniaturi a fost vizita nepotelelor mele. Atat s-au mai jucat cu papadii pufoase si asa de tare se bucurau sa sufle puful si acesta sa ramana agatat in par si pe haine, ceva de neimaginat.

      Insa si cele mai mici se fac remarcate atunci cand se asociaza, puterea lor cromatica fiind impresionanta. 



      Concluziile le lasam la intelegerea fiecaruia dintre noi :)

6 comentarii:

  1. Daa, sunt tare frumoase :) Multe din ele sunt si melifere. Superb campul cu rapita !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ziua in care le-am fotografiat plouase, albinutele nu iesisera la cules, dar intr-adevar sunt adesea vizitate de gaze.

      Ștergere
  2. era mai bine daca blogul avea si un loc pentru "like", pentru ca un comentariu la textul catre insoteste imaginile, este de prisos !....minunat, totul !

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare floare in parte ofera un tablou desavarsit! Este minunata natura si cand te gandesti ca-n fiecare an o ia de la capat, la fel spectaculoasa. O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere