duminică, 9 februarie 2014

Jocurile "olimpice" de iarna



Anul acesta am organizat jocuri "olimpice" de iarna la Ferma lu` Mos Ghita. Avand belsug de zapada, si o zi insorita, am pornit astazi la medalierea faimosilor participanti.

La proba de tandrete, castigatorii aurului olimpic s-au dovedit a fi godacii. El, un pic rimelat pe gene, ea mai mult sau mai putin imaculata, isi faceau somnul de frumusete atunci cand comisia a mers sa le ofere premiul.


Pe locul doi s-a situat familia de feline. Orice asemanare cu imaginea de mai sus este pur intamplatoare.

La categoria eleganta a castigat bibilica: cu penajul pestrit, gulerul pufos infoiat in jurul cerceilor de un rosu trandafiriu, si exersand un echilibru perfect intr-un picior.


Cocosul Orpington a contestat vehement aceasta decizie, strigand cat l-au tinut plamanii ca s-a facut o mare nedreptate si ca fratele sau Cocosul Rosu ar trebui sa castige premiul pentru eleganta.


Intreaga familie de gaini s-a strans sa delibereze pe indelete aceasta decizie sub stricta supraveghere a lui Flip (sau Flop – cum am precizat intr-o postare anterioara, nu stiu sigur care e care).



In partea rumegatoare a fermei, lupta pentru medalia pentru cel mai alintat animal s-a dat intre Rite. Cu un salt hotarat pe poarta, si cu o voce pitigaita care cersea atentia cuvenita, castigatoarea probei a fost desemnata Rituca.


Negrutu a refuzat categoric participarea la olimpiada. A preferat sa profite de soarele de azi si a prins un bronz sanatos care-l va tine toata vara.





14 comentarii:

  1. Interesant articol. Imi place cum scrii. Negrutu a cam exagerat cu bronzu.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alex! I-am zis lu` Negrutu sa-si dea cu crema de protectie solara, insa cica el oricum are tenul masliniu si nu prea se arde :))

      Ștergere
  2. FRUMOS ! INSA... IN CATEGORIA HAM-HAM ? RUFFYYY!!! HAIDE RUFY !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, i-am uitat pe catei. Ce-i drept nu i-am auzit cat am umblat prin ograda cu camera dupa mine, ca un mic asiatic. Ii premiez si pe ei maine dimineata cu niste oase afumate excesiv :)

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa Olimpiada! Gainile superbe, pisoii sunt mortali, godacii somnorosi, bag de seama ca erau deranjati :) Medalia de aur revine Ritelor sunt preferatele mele:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Brandusa! In acest caz o sa le premiem maine cu niste mere tocate, si vedem daca mai gasim vreun dovleac :)

      Ștergere
    2. Bravos! Pentru crestele cocosilor sa folositi crema de galbenele merge de minune pentru degeraturi:)

      Ștergere
    3. Chiar nu stiam de tratamentul asta. Sarcutii da, au si crestele si barbiile degerate putin. O sa-i "alifiem" cu unguent cu galbenele. Multumim frumos pentru sfat!

      Ștergere
    4. Daca vreodata o sa ai nevoie de tratamente naturiste pentru animale, am un tratat de medicina veterinara homeopata si va ajut cu cea mai mare placere:)

      Ștergere
  5. Apoi Oana draga, m-am distrat copios cu olimpiada necuvantatoarelor dar sa stii ca avea dreptate orpingtonul, comisia a fost mituita si impartiala asa ca te rog la jocurile de vara te rog sa aduci arbitrii straini. Nu se mai poate dom`le, chiar asa pe fata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-i drept mita promisa va fi grasa (lapte de la Rita, sunci de la godaci, oua de la bibilica) asa ca trebuie sa recunosc ca m-am lasat nitel influentata, Urmatoarea olimpiada o organizam in post, ca sa nu mai existe ispite la jurati :)

      Ștergere
  6. superbe animalute...de tot felul!sa va bucurati de ele,pupici la pisici,si nu numai!mirela

    RăspundețiȘtergere